AP Pension lancerer bæredygtig produktlinje

Artikel, Nyheder, Vær opmærksom: Ingen dato

Tilbage i 1987 definerede FN, at bæredygtighed er: ”… en udvikling, hvor opfyldelsen af de nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov”. Ralf Magnussen, investeringsdirektør i AP Pension fortæller, at netop denne definition har været en af inspirationskilderne til AP Bæredygtig.

- FN’s definition på bæredygtighed er bredt formuleret, og den er samtidig vedkommende, relevant og nem at forstå – derfor har vi valgt at kalde vores nye produktlinje AP Bæredygtig. Vi ønsker at påvirke udviklingen i en mere bæredygtig retning, og det oplever vi også, at vores kunder og danskerne generelt gerne vil, siger investeringsdirektøren og fortsætter:

- Tidligere skulle man selv stå for at sammensætte sine investeringer, hvis man ville investere sin pension med særligt fokus på bæredygtighed, men med AP Bæredygtig går vi skridtet videre og lancerer en fuld produktlinje. Det betyder, at kunderne får præcis de samme valgmuligheder i AP Bæredygtig, som de har i deres firmapension i dag. Kunderne kan vælge at spare op i livscyklus, hvor AP Pension automatisk trapper risikoen ned med alderen eller i faste profiler, hvor de selv styrer risikoen.

Se den korte film om AP Bæredygtig her. 

Støtter i særlig grad en grøn omstilling og FN’s verdensmål

Investeringerne i AP Bæredygtig er særligt udvalgte og lever op til en række konkrete krav om bæredygtighed. Et eksempel er obligationerne i produktet, der alle er såkaldte ”green bonds”, som finansierer grønne projekter, der bidrager positivt til en grøn omstilling.

Aktiebeholdningen er kendetegnet ved, at mere end 60 procent af selskabernes samlede omsætning er forbundet med et eller flere af FN's verdensmål mod cirka 10 procent i en almindelig, global investeringsfond. Samtidig vil aktiebeholdningens samlede CO2-aftryk være 50 procent mindre end i en almindelig, global investeringsfond.

- Vi har selvfølgelig en eksklusionsliste med selskaber, vi ikke ønsker at investere i, men den store forskel mellem AP Bæredygtig og vores andre produkter ligger i den måde, vi laver positive tilvalg af investeringer på. Vi fokuserer på aktiver, der i særlig grad bidrager til den grønne omstilling og verdensmålene, siger Ralf Magnussen.

I tillæg til aktier og obligationer investeres der også i såkaldte alternativer, hvor målsætningen er at understøtte en bæredygtig udvikling. Cirka 60 procent af de alternative investeres fx i vedvarende energi som havvindmøller, landvindmøller og solceller, der understøtter Paris-aftalens mål i særlig grad. Der investeres også i bæredygtigt byggeri i Danmark samt i skov, der er certificeret bæredygtigt.


Nye medarbejdere sparer 25 procent op i AP Bæredygtig

I AP Pension ønsker ledelsen at synliggøre, at man kan bruge sin pensionsformue til at gøre en positiv forskel. For at motivere medarbejderne i selskabet til selv at tage stilling til bæredygtighed, vil alle nye medarbejdere automatisk få placeret en fjerdedel af deres pensionsindbetalinger i AP Bæredygtig. Alle medarbejdere, nuværende såvel som nye, kan dog vælge at placere en del af eller hele deres pension i det nye produkt.

- Vi oplever, at der er stor interesse blandt vores kunder for at bidrage til en bæredygtig udvikling. Derfor er vi utrolig glade for, at vi nu kan tilbyde en løsning, der gør det nemt at gøre en positiv forskel med pensionen. Samtidig har vi også ønsket at give vores egne medarbejdere et incitament til at tage stilling til bæredygtighed, derfor får nye medarbejdere fremover automatisk placeret en fjerdedel af pensionen i AP Bæredygtig, siger Ralf Magnussen.

Du kan læse mere om AP Bæredygtig i dette faktaark.